Hot en cool tegelijkertijd

Gedaan met zoeken naar gele rechterschouders en binnensmonds vloeken als er tijdelijk alleen linkerschouders in beeld komen. De nieuwe truitjes van Lotto Belisol zijn rood. Yeah, baby! Heerlijk opvallend! Redhot en cool tergelijkertijd.

lotto-belisol-truitjes-2014-tosh-van-der-sande

Tosh Van der Sande werd ter gelegenheid van de voorstelling van de nieuwe outfit gebombardeerd tot fotomodel en hij doet het uitstekend.
[Foto via Twitter – @Lotto_Belisol]

Het is een drastische ommezwaai in vergelijking met de outfit van de voorbije jaren, maar eigenlijk hadden we de keuze voor rood kunnen zien aankomen, getuige onderstaande foto.

lotto-belisol-andré-greipel-jürgen-roelandts

Knalrood vraagt om knalprestaties. Dat gaat vonken geven! De verwachtingen zijn hoog gespannen als je ziet wie straks allemaal in dit schitterende truitje gaan rondrijden. Zowel de gevestigde waarden als het nieuwe volk dat de ploeg komt versterken doet me dromen van wereldprestaties. Bovendien spreken de ideeën achter de nieuwe outfit me enorm aan.

Het plaatje klopt
‘Belangrijkste doel van het ontwerp was om enerzijds met een basic retrolook te verwijzen naar de 30 jaar rijke Lotto-traditie binnen het wielrennen en anderzijds samen met Belisol als één hecht team voor de dag te komen, en daarbij het Belgische karakter van de ploeg in de verf te zetten. Ook basiswaarden ‘kansen bieden’ en ‘dromen waarmaken’ worden hiermee versterkt.’, aldus de website van Lotto Belisol.

One team, one goal – Live your dream
De nadruk op één hecht team doet me meteen denken aan de slagzin One team, one goal die de renners van Lotto Belisol gedurende het voorbije wielerseizoen om de haverklap op Twitter plaatsten. Met de tekst Live your dream op de rug van de nieuwe truitjes hebben ze er vanaf 2014 een kreet bij, waarin kansen bieden en dromen waarmaken vervat zitten.

lotto-belisol-team-kit-2014-live-your-dream

[Foto via Twitter – @NicolasThiel]

Kansen bieden
De gevestigde waarden van de ploeg mogen ten gepaste tijde hun ding doen in de wedstrijden die hen het beste liggen. Hetzij als kopman, beschermde renner of helper, want iedere vogel zingt zoals hij gebekt is. Vanaf volgend seizoen krijgen maar liefst negen nieuwe namen de kans om hetzelfde te doen: stagiair Stig Broeckx die doorstroomt van het U23 team, Tony Gallopin en Sander Armée, die overkomen van respectievelijk RadioShack Leopard en Topsport Vlaanderen Belois en neoprofs Sean De Bie, Boris Vallée en Vegard Breen. Stuk voor stuk kerels die veel in hun mars hebben en volgend seizoen kansen krijgen om zich te bewijzen. Kris Boeckmans en Pim Ligthart van het ter ziele gegane Vacansoleil-DCM blijven dankzij Lotto Belisol in de ProTour en Maxime Monfort komt na jaren in buitenlandse ploegen eindelijk naar een vaderlands team.

Dromen waarmaken
André Greipel droomt van de gele trui in de Tour na de eerste rit en groen zal ook wel op z’n verlanglijstje staan, Jurgen Van den Broeck droomt van een podiumplaats in het eindklassement van de Tour, Adam Hansen van tien grote rondes na elkaar uitrijden, Jürgen Roelandts van schitteren in de Ronde van Vlaanderen en vooral Parijs-Roubaix, Jelle Vanendert van puike prestaties in de klimklassiers, Tim Wellens van uitgroeien tot ronderenner en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij Lotto Belisol wordt met het hele team hard gewerkt om al die dromen waar te maken. Ik hoop uit de grond van m’n hart dat ze stuk voor stuk uitkomen.

‘The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.’
Phil Jackson (voormalig basketbal speler en coach)

Belgian Cycling Project
Lotto Belisol is een op en top Belgische ploeg: het management, de staff en het merendeel van de sponsors zijn Belgisch en van de 27 renners zijn er 19 Belgen. Dat zie je nu ook in de nieuwe outfit. De Belgische driekleur is terug te vinden op de rechtermouw, de linkerbroekspijp en de achterkant van de shirts.

Sorry Karl, maar er is niets mis met een rood shirt in combinatie met een zwarte broek. Integendeel, zo hoort het. Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met Marcel Sieberg.

Trouwens, de mannen van BMC rijden al rond in een rode broek en die van Katusha in een rood/zwarte. Een zwarte broek brengt meer onderscheid tussen de ‘rode ploegen’ en daar kan ik als toeschouwer alleen maar blij mee zijn.

Live your dream, Lotto Belisol! One team, one goal! Good luck in 2014!

Geniet van de cross, kijk alvast uit naar het nieuwe wegseizoen en supporter voor de goeie!
Nina

Plaats een reactie