Na-Tourcriterium Ninove 2014

Ninove – zondag 3 augustus 2014
Deelnemers Na-Tourcriterium 2014 - Ninove

Website: Na-Tourcriterium Ninove

Het criterium in Ninove was vorig jaar enorm in de smaak gevallen, vooral dankzij de tijdrit en het bochtige parcours. Met dit jaar Jürgen Roelandts en Jens Debusschere aan de start had ik een extra reden om er weer bij te zijn. 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een aantal Belgische Tourrenners stonden eerder in de week niet op de deelnemerslijst van de criteriums door hun deelname aan de Clasica San Sebastian op zaterdag. Een dag na de Clasica waren Sep Vanmarcke, Jan Bakelants en Greg Van Avermaet er wel bij, net als Marcel Kittel die we dit jaar nog niet gezien hadden op de criteriums.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Helaas begon het op een bepaald moment te regenen, maar dat kon ons niet deren. De paraplu was in de auto blijven liggen want die zouden we toch niet nodig hebben. Wel dus. Van schuilen was echter geen sprake. Koers kijken en supporteren was de boodschap. Gevolg van de regen was helaas een valpartij voor Jan Bakelants. Hij reed nog verschillende rondjes mee met een bloedende knie, maar moest uiteindelijk de strijd staken. Ontzettend jammer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De drie criteriums die mama en ik dit jaar bezochten zaten in de eerste week na de Tour. Renners zoals Tony Gallopin en Fabian Cancellara kwamen pas in de tweede week in aktie. We hebben ons dan ook voorgenomen om onze bezoekjes aan de na-Tour criteriums volgend jaar wat meer te spreiden, zodat we meer/andere grote namen aan het werk zien.

Drie criteriums in vier dagen hebben in ieder geval goed geholpen om het zwarte gat na de Tour te vullen. Aftellen naar het begin van de Vuelta hielp dan weer om af te kicken van de Na-Tourcriteriums.

Geniet van de koers en supporter voor de goeie!
Nina

Plaats een reactie