WK Hoogerheide – Van Aert vs van der Poel

Ik volg het veldrijden bij de beloften niet op de voet zoals ik dat bij de elite doe, maar sinds het WK in Louisville volg ik wel de prestaties van Wout Van Aert met argusogen. Dankzij z’n duels met Mathieu van der Poel wordt m’n belangstelling voor de wedstrijden van de beloften langzaam maar zeker groter.

WK-veldrijden-2014-hoogerheide-van-aert-vs-van-der-poelt

Zo was het vorig jaar
Vorig seizoen was Mathieu van der Poel bij de junioren de onbetwiste nummer één. Hij won alle wedstrijden waaraan hij deelnam, inclusief het WK in Louisville. Wietse Bosmans, de Belgische hoop bij de beloften, moest z’n meerdere erkennen in de Nederlander Mike Teunissen, terwijl Wout Van Aert knap derde werd.

Debuut bij de elite
Ook bij de beloften is van der Poel dominant, maar altijd en overal winnen is er niet meer bij. Daar steekt Wout Van Aert regelmatig een stokje voor.

Van Aert en van der Poel hebben dit seizoen allebei indruk gemaakt bij hun debuut bij de profs. Wout door in de Jaarmarktcross in Niel lang mee te gaan met en uiteindelijk tweede te eindigen achter een ontketende Sven Nys (zie Lefgozer Wout Van Aert gaat gelukkig niet zweven) en Mathieu idem dito in de Scheldecross in Antwerpen, achter een onhoudbare Niels Albert.

Wout Van Aert, Sven Nys en Rob Peeters op het podium in Niel.

Wout Van Aert, Sven Nys en Rob Peeters – Jaarmarktcross, Niel

Mathieu van der Poel, Niels Albert en Philipp Walsleben in het podium van de Scheldecross.

Mathieu van der Poel, Niels Albert en Philipp Walsleben – Scheldecross, Antwerpen

Antwoorden met de pedalen
Wout Van Aert mistte de kans om Belgisch kampioen te worden in Waregem door z’n diskwalificatie na het veroorzaken van een valse start, terwijl hij torenhoog favoriet was. De dag na het BK won hij de elitewedstrijd in Otegem, weliswaar zonder Sven Nys en Niels Albert, maar hij liet wel Tom Meeusen, Klaas Vantornout en Rob Peeters achter zich. Als antwoord met de pedalen op de gemiste Belgische trui kan dat tellen! De topfavoriet in eigen huis verslaan op het WK bij de beloften, met als inzet de mooiste wielertrui die er is, zou een nog mooiere repliek zijn.

Als Van Aert en van der Poel gespaard blijven van pech, wordt het morgen een beklijvend duel tussen twee klasbakken. Mocht er een derde hond in het spel zijn, dan zou hij wel eens Michael Vanthourenhout kunnen heten, de regerende Europese kampioen. Zoals altijd hoop ik dat de beste wint, maar m’n crosshart geeft de voorkeur aan Wout Van Aert. En nog geen klein beetje!

Geniet van het WK en supporter voor de goeie!

Nina

Plaats een reactie